Blog

Auto ongeluk: kettingbotsing

Voor velen is een kettingbotsing een nachtmerrie en terecht. Je zit namelijk tussen verschillende auto’s en allemaal met schade. Wie zit hier dan fout? Wie zijn de slachtoffers en wie zijn de daders van dit ongeval? Veel vragen duiken op en jij zit met de materiele en immaterieel schade. Een letselschade specialist kan hier meer duidelijkheid in geven.

Wie is schuldig? 

Het is natuurlijk balen om betrokken te raken in een kettingbotsing. De voorste passagier heeft iemand aangereden en jij de persoon voor jou en ook jij bent van achter aangereden. Op een snelweg kan een ongeluk zo gebeurt zijn. Sommige ongelukken zijn haast niet te ontwijken. Als persoon die in het midden van dit ongeval staat, ben jij zowel de slachtoffer als de dader. In de wegenverkeerswet is namelijk opgenomen dat de persoon die van achter aanrijdt de dader is. In dit geval ben jij zowel aangereden als dat jij zelf hebt aangereden. Hierdoor kun je dus wel een vergoeding opeisen, echter zul jij ook een vergoeding terugbetalen. Een lestelschade specialist die controleert en berekent wat jij kan en mag hebben. het is in een bijzondere geval, een langdurige proces. In vele gevallen verloopt het zeer soepel. 

Whiplash of letselschade 

Een whiplash ontstaat bij een ongeval, meestal bij een auto ongeluk ofwel een kettingbotsing. Je hoofd slingert dan naar voren en naar achteren en je nek verstrekt zich. Hierdoor heb je meestal langdurig hoofdpijn en/of spierpijn. Whiplash kan ook voor letselschade zorgen. Dit houdt in dat er verschillende schaden verbonden zijn. Je kunt bijvoorbeelde niet meer werken, omdat je veel pijn ervaart. De dader betaald jou dan de inkomensccahde. Stel je hebt een kind en je kan niet oppassen, dan betaald de dader de kinderopvang voor jou. Naast de materiële schade, kun je ook te maken hebben met immateriële schade. Denk hierbij aan emotionele schade. Je kunt na de ongeluk emotioneel instabiel voelen. Dit kun je niet vergoeden in bedrag, maar toch kun je wel de smartengeld eisen. 

Een advocaat? 

Waarom is een advocaat noodzakelijk? Een advocaat is noodzakelijk omdat deze precies weet waar jij je recht op hebt en wat jij zou moeten vergoeden. bij een kettingbotsing zijn zulke zaken vooral lastig om te peilen en te weten. Een letselschade specialist ofwel advocaat kan jou adviseren en ondersteunen in dit proces. Dat is natuurlijk erg fijn als je niet weet waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken. Iemand met verstand van wetten inhuren is altijd fijn! 

 

13 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *