Blog

Hoe begin je een webshop?

Steeds meer consumenten winkelen online en dit neemt alleen maar toe. Met die gedachte in het achterhoofd kan het starten van een webshop een interessante kans zijn. Wel is de concurrentie en het aanbod onder webshops zeer hoog dus dan zou je wel met een onderscheidend idee moeten komen. Voordat je met een webshop begint zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken, lees ze hier. 

Bedenk een originele naam

Als je onderzoek hebt gedaan naar interessante mogelijkheden voor een webshop is het tijd om een naam te bedenken. Dat lijkt misschien eenvoudig maar aangezien de concurrentie groot is moet je wel met wat origineels komen om er bovenuit te springen. Je moet dus een unieke naam bedenken voor je webshop. Als je een naam hebt bedacht moet je checken of deze nog wel beschikbaar is. Als de gewenste naam nog vrij is kun je die het beste gelijk laten vastleggen bij de Kamer van Koophandel en ook de domeinnaam kun je laten vastleggen. De domeinnaam kun je bij verschillende aanbieders vastleggen.

Inschrijving KVK

Volgens de wet heb je een onderneming als je als zelfstandige goederen of diensten levert aan anderen met de bedoeling om winst te maken. Je registreert je bedrijf een week voor of na de start van de bedrijfsactiviteiten. Maar je mag ook eerder langskomen voor de inschrijving van je bedrijf. Dat kan tot maximaal 3 maanden voor de startdatum. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken bij een van de kantoren. 

De juiste verpakkingen

Ook heb je verpakkingsmaterialen nodig om je pakketjes te gaan versturen. Als je weet welke producten je gaat verkopen kun je de juiste verpakkingsmaterialen kopen. De inhoud bepaalt of je het via een brievenbuspakketje gaat sturen, via een normaal pakketje of door middel van een aangetekende brief of pakket. Waar je voor kiest hangt af van het gewicht, de maat en het land waar je je pakket heen moet sturen. Als je iets van 25 gram verstuurd dan is het licht genoeg om via een brief te versturen. Als de inhoud van de zending zwaarder is dan een kilo dan moet je een pakket versturen, hoe groter of zwaarder het pakket is hoe meer je gaat betalen. Weet je inmiddels hoe je je zending gaat versturen? Dan kun je de pakketten gaan verpakken. Zo kun je denken aan enveloppen, kartonnen dozen maar je hebt ook kartonnen kokers, zakken of speciale tassen. Het is belangrijk dat het materiaal sterk is zodat je pakket niet beschadigd tijdens het verzenden. Als de zending breekbaar is moet dat ook vermeld staan op de verpakking.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *