Blog

Waarom spaarders van Pokémon kaarten slimmer zijn dan je denkt

Wij mensen worden al van jongs af aan geïnspireerd om een verzamelhobby te hebben. Deze inspiratie maakt plaats voor een gehele toewijding aan één specifiek object: alles en iedereen zal weten dat je deze hobby uitoefent. Daar waar velen zwoegen voor de spaaracties van de plaatselijke supermarkt, zijn er ook spaarders die het slimmer hebben bekeken. Zo leidt een beetje naslagwerk tot voordeel: sommige objecten leveren ook nog eens wat extra op. Begin je met het sparen van Pokémon kaarten? Dan ben jij een van die slimme spaarders, en we leggen je uit waarom. 

De nostalgie en het brengen van een hommage

Pokémon is natuurlijk een begrip in tekenfilm-land. Al decennialang wordt het programma uitgezonden. Het programma kent daarom een sterke fanbase, waarbij iedere fan met gemak de naam van iedere Pokémon weet op te noemen. Hoewel veel spaarders van Pokémon kaarten al op jonge leeftijd zijn begonnen, zullen zij hier niet mee stoppen wanneer ze volwassen zijn. Het programma brengt een bepaalde nostalgie met zich mee, en het sparen van deze kaarten wordt zo ook een hommage aan deze periode. 

De marktwerking van de zeldzame kaart

Daar waar men tegenwoordig helemaal in de ban is van cryptomunten, en de nodige stappen verzet om hier kennis over te verkrijgen, hebben de spaarders van Pokémon kaarten al enige tijd te maken hun eigen marktwerking. Sommige kaarten zijn namelijk zeldzamer dan andere, en er worden ook steeds nieuwe soorten bijgedrukt. De obsessie die velen hebben met deze kaarten, wordt dan ook vertaald naar een heuse zoektocht naar die ene missende, zeldzame kaart. Pokemon kaarten kopen is dus zeker een ware investering: wat nou als jij die ene zeldzame kaart in jouw pakketje vindt? Dan is dit voor jou de kans om de juiste koper hiervoor te vinden, of te wachten op de toeneming van de waarde. Mits je hem zelf niet houden wilt natuurlijk!

Nieuwe vrienden dankzij deze hobby

Daarnaast, levert het sparen van dit object je ook een deelname aan een bepaalde community op. Je komt terecht in een netwerk vol met mensen die dezelfde passie delen en met wie jij ook kaarten kunt ruilen. Een Pokemon booster box kopen, is een goed idee wanneer je een bezoek neemt aan mensen met wie je wilt ruilen, of aan wie je simpelweg je collectie tonen wilt. Zo kun jij ervoor zorgen dat de kaarten intact blijven en ze niet in waarde zullen afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *