Blog

Zo zorg je ervoor dat je gezond blijft

Vroeger was het perfecte plaatje qua lichaam erg duidelijk, slank en dun stond toen in de hoofdrol. Tegenwoordig is dit heel anders, er komen steeds meer ‘curvy’ modellen en mensen met een maatje meer is helemaal niet meer zo erg. Het gaat erom dat jij je goed voelt in je eigen lichaam en dat je er trots op bent. Het begon allemaal in Amerika. Daar hebben natuurlijk best veel mensen een maatje meer en zo gingen verschillende bedrijven dit aanmoedigen. Nu is het ook in Nederland helemaal hot! Door een programma zoals Curvy super models wordt het bij elke Nederlander bekend en gaan de mensen er minder moeilijk en raar over denken. Er zijn tegenwoordig in Nederland ook al verschillende winkels die speciaal voor de ‘curvy’ dames zijn gemaakt.

Gezond blijven

Het is natuurlijk helemaal niet erg als je een maatje meer hebt maar het is wel de bedoeling dat je gezond blijft. ‘Curvy’ dames hebben vaak bepaalde rondingen die je juist erg mooi kunt accentueren met kleding. Het sport merk Nike heeft al allemaal sportkleding ontwikkeld voor de wat vollere dames. Dit zal hun motiveren om ook te gaan sporten zodat ze gezond blijven. Want als er geen kleding voor hun is ontworpen hebben ze ook geen motivatie om te sporten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je nieuwe mooie sport kleding hebt het veel makkelijker is om te gaan sporten.

Voeding

Als je gezond wilt zijn en als je wilt dat je het sporten terug ziet in je lichaam is het belangrijk dat je ook op je voeding let. Je moet natuurlijk elke dag genoeg groente en fruit binnen krijgen en ook genoeg wat drinken. Als volwassen vrouw moet je 250 gram groente dagelijks eten en twee stuks fruit. Ook moet je 4 tot 5 bruine of volkoren boterhammen eten en 4 tot 5 opscheplepels volkoren graanproducten of 4 tot 5 aardappelen. Bij de maaltijd moet je ook 1 portie vis, vlees of peulvruchten binnen krijgen. Qua drinken moet je 3 porties zuivel drinken en 1,5 tot 2 liter water. Voor een man is dit vrijwel hetzelfde alleen mogen de mannen 7 tot 8 bruine of volkoren boterhammen op een dag. Als je nou niet zo’n goede eter bent en je wilt toch al je voedingsstoffen binnen krijgen kan je denken aan voedingssupplementen. Die zijn verkrijgbaar met allerlei verschillende voedingsstoffen erin in de vorm van een pilletje. Op die manier krijg je toch al je voedingstoffen binnen en hoeft het niet door middel van eten.

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *